Me

Hanka BrandsAls 12-jarige zat ik tussen volwassen cursisten te werken aan mijn eerste beelden van klei. In de loop van mijn leven heb ik vele workshops en cursussen gevolgd. Ook heb ik lessen gevolgd in beeldhouwen bij Dieuwke Tamsma en later bij Fien Volders in het atelier. In 2002 ben ik naar de Wackers Academie gegaan om me te verbreden in mijn technieken.

Het maken van kunst is mijn passie.

Auguste Rodin is mijn eerste inspiratie en grote voorbeeld. Zo ben ik al vroeg begonnen met het maken van kunst van klei. Het voelt als een geheugen in mijn vingers waarmee ik exact kan maken wat ik wil. Ik krabbel kleine tekeningen en schets. Ik kijk om me heen en krijg inspiratie van wat ik zie, hoor of ruik. Ik verzamel de dingen die nodig zijn. Zo ontstaan nieuwe ideeën. Mijn dummy’s staan er vol mee. Als ik weet wat ik wil maken, dan komt het er ook.

Mijn manier van werken is intuïtief. Soms laat ik me inspireren door de veranderende seizoenen. Kleuren en mensen geven mij energie.

Een gesprek met een opdrachtgever is voor mij essentieel. Hieruit haal ik de basis van een te maken kunstwerk.

Wil je meer weten over mijn werk of over wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het onderstaande formulier.